Kennismaken

Hallo! Mijn naam is Brigitte Bloemberg-Bullée. Volgens mijn ouders begon mijn liefde voor onderwijs al heel vroeg, toen ik schoolschriftjes voor mijn vriendinnen maakte als we 's middags thuis schooltje gingen spelen. Mijn arme vriendinnen.... ;)

Na de basisschool, het voortgezet onderwijs en mijn vervolgstudies (Master orthopedagogiek aan Universiteit Utrecht, eerste graads docent maatschappijleer aan Radboud Universiteit Nijmegen, tweede graads docent wiskunde aan Saxion Deventer en rekenspecialisatie bij Julie Menne Instituut) ben ik terecht gekomen in het onderwijs. Een plek waar ik veel van mijn passies al in de praktijk breng. De meeste voldoening haal ik, als orthopedagoge, uit het moment dat je een kind/leerling ziet 'bloeien': een kind/leerling wordt opener, zit rechter op, heeft er zin in, krijgt 'praatjes' en heeft het vertrouwen dat hij/zij het zelf kan. En dat gevoel van zelfvertrouwen wens ik ieder kind toe.

Want het loopt niet voor iedereen even soepel op school en soms zijn er vragen in de ontwikkeling waarbij tijd en ruimte nodig is om bij stil te staan. Ik vind het geweldig om een kind te leren kennen, te onderzoeken hoe hij/zij denkt, waar de uitdagingen mogelijk zitten en hoe we deze tezamen op een fijne manier kunnen aanpakken. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om een open en duidelijke communicatie te hebben met alle betrokken partijen; ouder(s)/verzorger(s), de betrokken (basis)school en overige zorgverleners. Veel ouder(s) kiezen er dan ook voor (tezamen met de school)  om de begeleiding tijdens schooluren plaats te laten vinden op de locatie van de school. Dit behoort allemaal tot de mogelijkheden.   

Dus zitten jullie met een onderzoeks- en/of begeleidingsvraag, schroom niet en neem contact op. Dan kunnen we samen de mogelijkheden bespreken.

Liefs,