Wiskunde

Bij stagnatie in ontwikkeling of motivatie kan het helpend zijn om een begeleidingstraject te starten. Vooral in de leeftijdsfase van de middelbare school waarin meerdere vakken op je kind afkomen en er ook een hoop gevraagd wordt van de executieve functies. 

Tijdens mijn docentschap op het voortgezet onderwijs heb ik ervaring opgedaan met de volgende wiskunde methodes: Moderne wiskunde, Getal & Ruimte en Kern. Daarnaast ben ik groot voorstander van goede uitleg filmpjes en spelvormen om het geleerde te oefenen. En waar het kan, zet ik deze dan ook graag in tijdens de begeleiding.  

In feite heeft een leerling tijdens een begeleidingstraject niet alleen wiskunde begeleiding, maar zal ik hem/haar ook leren hoe hij/zij zelf aan de gang kan met de problemen die men bij wiskunde tegen kan komen. En werk ik waar nodig ook aan de vaardigheden die niet alleen bij wiskunde waardevol zijn, denk hierbij aan doorzettingsvermogen, plannen, metacognitie (kortom: de executieve functies). Op die manier zal het kind zelfstandig worden. Want mijn doel is om leerlingen te sterken in hun vaardigheden, zodat ze het vertrouwen hebben het zelf aan te kunnen!